Sollicitatieboeken

Als je outplacement doet dan is solliciteren je werk. En uiteraard wil je dan op de hoogte blijven door het lezen van vakliteratuur. OutplacementWijzer.nl heeft de beste boeken op het gebied van solliciteren voor je verzameld. Leen het boek bij de bibliotheek of bestel het bij Bol.com in een paar muisklikken.

Wil je meer boeken bekijken? Klik dan door naar de boekenrubriek van Loopbaanadvies.net, de grootste collectie loopbaanboeken op het internet.


1. Maak een killer LinkedIn-profiel € 19,95

Brenda Bernstein
Maak een killer LinkedIn-profiel

Wilt u uw LinkedIn-profiel optimaal inzetten in uw huidige functie, voor de zoektocht naar een nieuwe baan of voor uw bedrijf? Dan biedt deze uitgave u alle tools die u nodig heeft. Auteur Brenda Bernstein bespreekt 18 veel voorkomende fouten en geeft schrijftips die ervoor zorgen dat uw profiel de aandacht trekt en goed gevonden wordt.

2. Spring eruit met je sollicitatiebrief € 16,95

Erik den Draak
Spring-eruit-met-je-sollicitatiebrief

Een sollicitatiebrief maakt het verschil tussen wel of niet uitgenodigd worden en is daarmee een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen breken zich het hoofd over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er anders en wat is hetzelfde gebleven nu brieven steeds vaker per e-mail of met een webformulier verstuurd worden?

3. Binnen! € 17,95

Marjo Louwers-Janssen
Binnen!

Voor je nieuwe baan moet je beschikken over een aantal competenties, bijvoorbeeld besluitvaardigheid, conceptueel denken en inventiviteit. In dit boek staan meer dan 100 competenties beschreven, met de bijbehorende selectievragen én de antwoorden op die vragen. Een betere voorbereiding op je sollicitatiegesprek bestaat er niet!

4. Jobmarketing 3.0 € 17,99

Aaltje Vincent
Jobmarketing 3.0

Met Jobmarketing 3.0 op zak kun je zelfstandig vorm geven aan je eigen loopbaan en de volgende stap zetten. Of je nu direct of later je ideale baan voorbij ziet komen, jij bent op elk moment voorbereid.

5. Welke kleur heeft jouw parachute? 17-18 € 24,95

Richard N. Bolles
Welke kleur heeft jouw parachute?

Het succesvolste banenboek ter wereld (meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht in 26 landen) biedt werkzoekers en carrièreplanners begeleiding, aanmoediging en talloze praktische adviezen. Deze 2017/2018-editie is geheel geactualiseerd en geeft de nieuwste informatie en adviezen, en tips voor online zoekstrategieën en het gebruik van sociale media.

6. Assessment doen – nieuwe editie € 18,50

Bas Kok & Ferry de Jongh
Assessment doen

Veel mensen zien op tegen een assessment of psychologisch onderzoek. Niet helemaal onlogisch, want er hangt vaak veel van af. Maar met een goede voorbereiding hoeft niemand bang te zijn.

7. Nooit meer solliciteren € 19,50

Sylvie van den Meerendonk
Nooit meer solliciteren

Stop met solliciteren op vacatures. Bedenk liever wat je droombaan is en ga zelf op zoek naar de ideale werkgever. Stop daarom met solliciteren en begin met het creëren van de baan die écht bij je past. In dit boek geeft loopbaancoach Sylvie van den Meerendonk je inzicht in je talenten en passies.

8. Zou jij jezelf aannemen? € 19,95

Freek van Kraaikamp
Zou jij jezelf aannemen?

Wees eens eerlijk: zou jij jezelf aannemen? Ben jij echt de ideale kandidaat die zich goed presenteert, zich optimaal voorbereidt, zich verplaatst in de organisatie waar hij gaat solliciteren en weet wat hij hen te bieden heeft? In zijn boek “Zou jij jezelf aannemen?” houdt Freek van Kraaikamp, recruiter en columnist bij Intermediair, je een spiegel voor.

9. Het perfecte curriculum vitae € 17,99

Léon Keemer
Het perfecte curriculum vitae

Ben jij op zoek naar een andere baan? Weet je welke eisen er op dit moment gesteld worden aan het curriculum vitae? In Het perfecte curriculum vitae behandelt de auteur elk aspect van het cv, waardoor je kans op een sollicitatiegesprek aanzienlijk groter wordt.

10. Zo vind je een baan! € 19,95

Dorien Waasdorp - Slotboom
Zo vind je een baan

Een boek boordevol tips om kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. De informatie is overzichtelijk en toegankelijk en geschreven vanuit een uiterst praktische invalshoek. Concreet taalgebruik. Een matrix helpt de lezer bij de methode van zoeken /selecteren naar het voor zijn/haar categorie meest effectieve traject.


Wil je meer boeken bekijken? Klik dan door naar de boekenrubriek van Loopbaanadvies.net, de grootste collectie loopbaanboeken op het internet.

×