Sollicitatieboeken

Als je outplacement doet dan is solliciteren je werk. En uiteraard wil je dan op de hoogte blijven door het lezen van vakliteratuur. OutplacementWijzer.nl heeft de beste boeken op het gebied van solliciteren voor je verzameld. Leen het boek bij de bibliotheek of bestel het bij Bol.com in een paar muisklikken.


1. Sollicitatiegesprekken doe je zo € 17,99

Aaltje Vincent
Sollicitatiegesprekken doe je zo

Solliciteren anno nu is een strijd op topniveau die je met vele anderen aangaat. Sollicitatiegoeroe Aaltje Vincent bereidt je zo optimaal mogelijk voor op het sollicitatiegesprek, zodat jij jouw gewenste werk kunt veroveren.

2. Het grote sollicitatiespel € 33,99

Eldert Nieuwenhuize
Het grote sollicitatiespel

Het grote sollicitatiespel is de ideale voorbereiding voor sollicitatiegesprekken. Het bevat spelkaarten met meer dan 140 sollicitatievragen en diverse spelvormen om te oefenen.

3. Jobmarketing 3.0 € 20,99

Aaltje Vincent
Jobmarketing 3.0

Met Jobmarketing 3.0 op zak kun je zelfstandig vorm geven aan je eigen loopbaan en de volgende stap zetten. Of je nu direct of later je ideale baan voorbij ziet komen, jij bent op elk moment voorbereid.

4. Jobmarketing 3.0 Werkboek € 38,95

Aaltje Vincent
Jobmarketing 3.0 werkboek

Met dit werkboek vol theorie, adviezen – ook via video’s en podcasts – checklists, tips, valkuilen en praktijkvoorbeelden kun je zelfstandig vorm geven aan je eigen loopbaan en de volgende stap zetten. Aaltje neemt je stap-voor-stap mee in praktische invuloefeningen en opdrachten zodat jij het werk vindt dat nu bij je past.

5. Spring eruit met je sollicitatiebrief € 17,50

Erik den Draak
Spring eruit met je sollicitatiebrief

Een sollicitatiebrief maakt het verschil tussen wel of niet uitgenodigd worden en is daarmee een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen breken zich het hoofd over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er anders en wat is hetzelfde gebleven nu brieven steeds vaker per e-mail of met een webformulier verstuurd worden?

6. Je droombaan vinden voor Dummies € 22,90

Christoph Burger
Je droombaan vinden voor dummies

Droom je ervan van baan te veranderen? Of ben je als carrièrestarter op zoek naar een baan die je vervulling geeft en je inspireert? Je droombaan vinden voor Dummies zorgt ervoor dat het niet bij dromen blijft. Maak een inventarisatie, gebruik de potentieelanalyse om je krachten en valkuilen te ontdekken en ontdek wat je motiveert en welke interesses je hebt. Loopbaanadviseur Christoph Burger begeleidt je van een eerste idee tot het bereiken van je droombaan.

7. Assessment doen – nieuwe editie € 20,99

Bas Kok & Ferry de Jongh
Assessment doen

Veel mensen zien op tegen een assessment of psychologisch onderzoek. Niet helemaal onlogisch, want er hangt vaak veel van af. Maar met een goede voorbereiding hoeft niemand bang te zijn.

8. Solliciteren via LinkedIn € 17,99

Aaltje Vincent
Solliciteren via LinkedIn

Netwerken is dé manier om nieuw werk te vinden. En dit gebeurt steeds meer online. Vooral LinkedIn is een veelgebruikt netwerk om je zakelijke contacten mee te onderhouden. En daarmee is het uitermate geschikt om gevonden te worden, een nieuwe baan te zoeken of opdrachten voor je bedrijf binnen te halen. Tijd om er actief gebruik van te maken en de mogelijkheden volledig te benutten.

9. Het perfecte curriculum vitae € 19,50

Léon Keemer
Het perfecte curriculum vitae

Ben jij op zoek naar een andere baan? Weet je welke eisen er op dit moment gesteld worden aan het curriculum vitae? In Het perfecte curriculum vitae behandelt de auteur elk aspect van het cv, waardoor je kans op een sollicitatiegesprek aanzienlijk groter wordt.

10. Succesvol solliciteren € 29,99

Anita Rasenberg
Succesvol solliciteren

Hoe stel je een persoonlijk en effectief loopbaanplan op? Welke succesfactoren kun je benutten? Mensen die hun eigen loopbaan managen, zijn succesvoller in hun job. Zij zorgen ervoor dat het plaatje klopt: hun loopbaan sluit aan bij wie ze zijn als mens en als professional. Maar hoe doe je dat, zelf sturing geven aan je loopbaan? ‘Succesvol solliciteren’ loodst je aan de hand van voorbeelden, opdrachten en tips door het hele parcours. Het biedt een concreet stappenplan dat je helpt om je doelen duidelijk te stellen en te bereiken.


Wil je meer boeken bekijken? Klik dan door naar de boekenrubriek van Loopbaanadvies.net, de grootste collectie loopbaanboeken op het internet.

×